Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Wie wil bijdragen aan een betere wereld moet haar eerst begrijpen. Vanuit die overtuiging doen wij in Leiden en Den Haag ons onderzoek en geven wij ons onderwijs.

De Universiteit Leiden is een internationaal geori?nteerde en brede universiteit. Wetenschappelijk onderzoek en onderwijs inspireren elkaar. In die kruisbestuiving krijgt onze maatschappelijke opdracht gestalte. Met ons onderzoek werken we aan fundamenteel begrip van de wereld en de mensen om ons heen. In ons onderwijs leiden we analytisch denkende, kritische wereldburgers op die deze kennis kunnen gebruiken om de wereld een veilige, gezonde, duurzame, welvarende en rechtvaardige plaats te maken. Hierbij sluiten we waar mogelijk aan bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN.

Onze universiteit is een universiteit in twee steden. Vanuit drie unieke campussen – de oude Leidse binnenstad, het Science Park en Campus Den Haag - verbinden onze wetenschappers de universiteit aan maatschappelijke partners, bedrijfsleven, de publieke sector en internationale instituties.

We onderscheiden 5 wetenschapsgebieden:

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

亿电竞官网