Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Het 444-logo

Het idee achter het 444-logo is dat de Universiteit Leiden het resultaat is van de unieke bijdragen die mensen hebben geleverd.

Achtergrond

De Universiteit Leiden heeft veel te danken aan de talloze mensen die generatie na generatie hun eigen, unieke bijdrage hebben geleverd. Mensen met een eigenheid die is terug te vinden in hun verschillende handschriften. Die gedachte verbeelden we in 44 verschillende logo’s, waarin ieder cijfer 4 op een andere manier is geschreven. 

Het 444-voorkeurslogo
Dit logo heeft de voorkeur

44 varianten en een voorkeursversie

Er zijn 44 varianten van het logo, die voor iedere situatie gebruikt kunnen worden. Maar we hebben ook een voorkeurslogo, dat uiteraard ook voor alle toepassingen geschikt is.

Kleurgebruik

De kleur van de logo’s is oranje, voor speciale toepassingen zijn er ook blauwe, zwarte en witte versies beschikbaar.

Oranje Blauw
PANTONE 1655c
CMYK 0, 80, 95, 0
RGB (233, 78, 27)
Hex #e94e1b
PANTONE 280c
CMYK 100, 75, 0, 35
RGB (0, 17, 88)
Hex #001158
Foto van een tas met het 444-logo in een patroon

Patronen

Naast de losse logo’s zijn er ook patronen, waarop het logo in al zijn 44 verschijningsvormen wordt getoond. Een dergelijk patroon heeft de voorkeur boven een enkel logo, maar dan alleen als de situatie zich daarvoor leent. Bijvoorbeeld als opdruk op een tas of beker.

Combinatie met het logo van de universiteit

Combineer je het 444-logo met het logo van de Universiteit Leiden, zorg dan voor voldoende ruimte rondom beide logo's. Met andere woorden: zet ze niet te dicht op elkaar.

444-logo en logo Universiteiti Leiden naast elkaar
Combinatie van het logo van de Universiteit Leiden en het 444-logo

444 in de handtekening van een e-mail

Help mee de 444-viering onder de aandacht te brengen van zo veel mogelijk mensen! Maak een digitale handtekening met een link naar het programma van de viering.

Ontwerper

Dit logo is ontworpen door Clara Lezla, studente aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Zij won de ontwerpwedstrijd voor het logo van 444 jaar Universititeit Leiden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

亿电竞官网